Waadpak
Voor veel sportvissers is een waadpak een handig hulpmiddel om tijdens het vissen op plekken te komen waar ze anders niet bij kunnen. Bij Fauna Hengelsport vindt u een uitgebreide collectie van verschillende soorten waadpakken. Benieuwd welke het beste bij u past? Hieronder leest u meer over het waadpak en de voor- en nadelen van de verschillende varianten.

Wat is een waadpak?
Een waadpak is in feite een waterdichte overall die aan de onderkant overgaat in rubberlaarzen. Om te zorgen dat de drager zo diep mogelijk het water in kan zonder nat te worden, eindigt het waadpak aan de bovenzijde vlak onder de schouders. Bretels houden het waadpak op zijn plaats wanneer u door het water loopt of als u met een bellyboat door het water heen beweegt. Zo kunt u zich door het water voortbewegen zonder nat te worden. Een bijkomend voordeel is dat een waadpak voorkomt dat uw kleding of lichaam vies wordt wanneer u in vies water vist. Er zijn ook waadpakken met een isolerende werking, waardoor u minder afkoelt als u zich in koud water bevindt. De meeste sportvissers gebruiken een waadpak bij het vliegvissen, roofvissen of karpervissen.

Neopreen waadpak of pvc-waadpak?
Als u een waadpak wilt kopen, kunt u kiezen uit een waadpak van pvc of neopreen. Beide soorten hebben hun eigen voor- en nadelen. Zo zijn waadpakken van pvc vaak goedkoper en zijn deze gemakkelijk aan te trekken. Ook is een waadpak gemaakt van pvc eenvoudig schoon te maken. Hier staat tegenover dat waadpakken van dit materiaal vaak weinig tot geen isolatie bieden, waardoor u snel kunt afkoelen in koud water. Daarnaast biedt een waadpak van pvc vaak wat minder bewegingsvrijheid in het water dan een neopreen waadpak.

Een neopreen waadpak is dus goed geïsoleerd en biedt meer bewegingsvrijheid in het water. Dit komt doordat deze variant waadpakken worden gemaakt van hetzelfde materiaal als duikpakken en vaak 3 á 4 millimeter dik zijn. Het materiaal is bovendien wat robuuster waardoor het minder snel slijt. Wel is een neopreen waadpak hierdoor minder gemakkelijk aan te trekken en kost het wat meer dan een pvc-waadpak.

Ademend waadpak
Gaat u vaak het water in om te vissen? Dan kunt u er ook voor kiezen om een ademend waadpak te kopen. Dit waadpak heeft als grootste voordeel dat het tijdens een warme dag koel aanvoelt dankzij het ademende materiaal. Dit type waadpak is bovendien licht van gewicht, waardoor u zich vrij door het water kunt bewegen.

Maat waadpak
Bent u benieuwd welke maat waadpak u moet kiezen? Dan is het goed om te weten dat maat van maatpakken meestal wordt weergegeven als schoenmaat. Het is bij de aanschaf van een pvc-waadpak verstandig om altijd een maat groter te kiezen dan uw schoenmaat. Op die manier heeft u nog ruimte om onder het waadpak thermosokken of thermokleding aan te trekken.

Waadpak kopen
Bij Fauna Hengelsport kunt u kiezen uit een uitgebreid assortiment van waadpakken. Hierdoor kunt u bij ons altijd een waadpak kopen dat bij uw wensen en eisen past. Bovendien vindt u hier ook verschillende soorten vliegvishengels wanneer u met uw nieuwe waadpak wilt gaan vliegvissen. Wilt u meer weten over een specifiek waadpak in onze webshop of heeft u een andere vraag over het gebruik van waadpakken? Neem dan contact met ons op, onze specialisten zijn u graag van dienst!