Karpermolens
Een karpermolen is een essentieel hulpmiddel voor het karpervissen. Fauna Hengelsport heeft een breed assortiment aan karpermolens voor de beginnende en ervaren visser. Welke manier van karpervissen u ook toepast, bij Fauna Hengelsport vindt u altijd een karpermolen die aansluit op uw wensen. Ontdek meer over vrijloopmolens en big pit molens en bekijk welke aspecten bij het karpervissen belangrijk zijn.

Welke karpermolens zijn er?
Er zijn verschillende soorten karpermolens op de markt. Afhankelijk van uw manier van karpervissen kiest u de juiste karpermolen. Hieronder leest u meer over de vele soorten karpermolens en hun eigen unieke eigenschappen.

Vrijloopmolens (baitrunners)
De vrijloopmolen, oftewel baitrunner, is een van de meest gebruikte molens bij het karpervissen. De traditionele vrijloopmolen is voorzien van een dubbele slip. Het vrijloopslipsysteem is belangrijk voor de aanbeet, terwijl een normaal slipsysteem essentieel is voor de gevechtsstand. Na het inwerpen of uitvaren van de vislijn legt u uw karperhengel op een rodpod of banksticks. Het voordeel van een vrijloopmolen is dat u zeer snel overschakelt naar de normale modus. De slip wordt automatisch geblokkeerd met behulp van een simpele slinger aan de hengel van de molen.

Big Pit molen
Als u vaak op grotere wateren vist, is een Big Pit karpermolen een goede keuze. Deze molen beschikt over een extra grote spoel. Het voordeel van een grote spoel is dat er natuurlijk veel karperlijn opgaat, maar door zo’n grote spoel kan er ook aanzienlijk verder geworpen worden. Daarnaast is ook de inhaalsnelheid van een Big Spit molen een stuk hoger. Veruit de meeste Big Pit molens zijn voorzien van een Quick Drag, hiermee kan de slip in een handomdraai van de vrijloopmodus naar de gevechtsmodus gezet worden.

Aandachtspunten bij het kopen van een karpermolen
Overweegt u om een karpermolen te kopen? In dat geval is het belangrijk dat u een karpermolen aanschaft die aansluit bij uw wensen en behoeften. Het belangrijkste is dat er voldoende lijn op de molen gaat. Wanneer u op grote afstand wilt gaan vissen is het aan te raden om een molen te kiezen met een zo groot mogelijke lijncapaciteit. Ook is het goed om te kijken of u een karpermolen met of zonder vrijloop wilt. Daarnaast kunt u het gewicht en het aantal kogellagers mee laten spelen in uw besluit. Hoe lichter de molen hoe fijner deze in de hand ligt en hoe mee kogellagers hoe soepeler de molen draait.

Ontdek karpermolens van topkwaliteit bij Fauna Hengelsport
Bij Fauna Hengelsport vindt u een ruim aanbod van karpermolens van topmerken, zoals Shimano en Daiwa. Of u nu een geoefende visser of beginnend visser bent, in het ruime assortiment van Fauna Hengelsport vindt u altijd de karpermolen die voldoet aan uw wensen. Heeft u vragen over onze karpermolens? Neem gerust contact met ons op! Ons team adviseert u graag bij uw zoektocht naar de beste karpermolen.