Voerkorf

Het gebruik van een voerkorf kan zeer effectief zijn bij het vissen op witvis. De voerkorf is gemakkelijk te monteren aan uw feederhengel. Ontdek de verschillende soorten voerkorven en voor welke doeleinden u hem kunt gebruiken.

Wat is een voerkorf?
Een voerkorf is een kleine korf die u gebruikt bij het (method) feedervissen. De korf vult u met lokvoer voor het effectief vangen van witvis. Een voerkorf is samen met de onderlijn het belangrijkste onderdeel van de montage bij het feedervissen. Het grootste voordeel van een voerkorf is dat u heel precies aan het vissen bent en weet dat als de vis gaat azen, ze dichtbij uw haakaas zijn. Het gebruik van een voerkorf zorgt voor een gecontroleerde afgifte van aas op de gewenste plek.

Hoe werkt vissen met een voerkorf feeder?
Het vissen met een voerkorf is een zeer populaire vorm witvissen. Voor het feedervissen gebruikt u een langere werphengel met een gevoelige top en een gevulde voerkorf met een onderlijn eraan. Na het uitwerpen draait u de lijn strak en legt de hengel in de feedersteun.

Welke soorten voerkorven zijn er?
Er zijn allerlei verschillende in voerkorven in uiteenlopende maten en gewichten. Hieronder staan meest voorkomende korven beschreven.

De traditionele voerkorf: De traditionele voerkorf bestaat uit lood met gaas van metaal of kunststof. Deze soort voerkorf is er in veel verschillende uitvoeringen, maten en gewichten, hierdoor kan hij voor allerlei aassoorten gebruikt worden.

De speedkorf: Een speedkorf is een korf waarbij het werpgewicht aan de onderkant zit. Tijdens de worp van de voerkorf positioneert het lood zich naar voren. Deze korf is zeer geschikt voor het vissen op grote visafstanden.

Madenkorf: Zoals de naam al doet vermoeden, is deze korf speciaal gemaakt voor maden. De korf is voor het grootste gedeelte dicht. Door een aantal kleine gaten kunnen de maden eruit kruipen.

Methodkorf: De methodkorf is een speciale korf voor de methodvisserij. Bij deze visserij wordt er specifiek op grotere witvis gevist op stilstaand water, zoals parkvijvers of commercials. Kenmerkend aan deze korf is dat hij een platte onderzijde heeft en dat het aas erbovenop komt te liggen.

Aandachtspunten bij het kopen van een voerkorf
Om het aas op de juiste manier te presenteren, is het belangrijk dat u een korf kiest die geschikt is voor de juiste omstandigheden.
Er zijn verschillende aspecten van invloed op de keuze van een voerkorf:

Soort water: Als u vist op stromend water is het van belang dat de korf het aas goed vasthoudt. De bodem van het water bepaalt ook welke korf u het beste kunt gebruiken.

Werpafstand: Hier is de vuistregel, hoe groter de werpafstand hoe zwaarder de korf.

Soort aas: Het aas waarmee u gaat vissen is bepalend voor de keuze van uw korf. Er zijn korven waar u ook fijner aas in kunt doen, zonder dat het er makkelijker uitvalt.

Voerkorf kopen bij Fauna Hengelsport
Bij Fauna Hengelsport vindt u een ruim aanbod aan voerkorven van toonaangevende merken. Hierdoor vindt u altijd de juiste voerkorf die aansluit bij uw wensen. Heeft u vragen over een specifieke voerkorf of wilt u meer weten over het gebruik van een voerkorf? Neem gerust contact met ons op! Onze experts zijn u graag van dienst!