Meerval kunstaas
Meerval kunstaas is belangrijk om op meerval te kunnen vissen. Meerval is een echte bodemvis. Met speciaal meerval kunstaas kunt u op of tegen de bodem vissen. Bij Fauna Hengelsport ontdekt u een ruim aanbod kunstaas voor het vissen op meerval. Lees alles over ons hoogwaardig meerval kunstaas en ontdek met welke aspecten u bij het kopen van aas rekening moet houden.

Kunstaas voor meerval
Het vissen op meerval wordt steeds populairder onder sportvissers. Door de verbeterde waterkwaliteit en de opwarming van het water komen we steeds meer meerval in de Nederlandse wateren tegen. De meerval is een echte roofvis en eet naast vis ook wormen, slakken, muizen, ratten, kikkers, kleine krabben en jonge eenden. Sportvissers slaan voornamelijk hun slag in grote rivieren zoals de Rijn, de Maas en de Waal. Het vissen kan al werpend vanaf de oever of vanuit een bootje.
Zoals hierboven al vermeld, is het belangrijk dat u het juiste kunstaas kiest bij het vissen op meerval. Het belangrijkste is dat het kunstaas veel trillingen geeft onderwater. Bij Fauna Hengelsport bieden we speciaal kunstaas voor meerval aan. Hieronder bespreken we de belangrijkste soorten kunstaas:

Meerval pluggen
Bent u een beginnende visser? Dan zijn kunstaas pluggen de meest voor de hand liggende oplossing. Pluggen zijn makkelijk te vissen en zijn bijzonder effectief bij het vangen van meerval.

Shads
Een andere optie is het gebruik van kunstaas shads. Met dit kunstaas maakt u, in combinatie met de juiste jighead, een goede kans om een meerval te vangen. U kunt de shad het beste op of tegen de bodem houden.

Tailspinners
Het voordeel van tailspinners is het feit dat u deze ver kan werpen en daarnaast dat u met de zwaardere elementen goed diep kunt vissen. De meerval reageert direct op blinkende en vooral trillende kunstaas. Verschillende merken verkopen speciale tailspinners waarmee u ook kunt vissen op snoek en baars.

Ratelaars
Een effectieve manier om meerval te vissen is met ratelaars. Dit zijn pluggen die herrie maken en daardoor gelijk door een meerval worden opgemerkt. Het bevestigingsoog zit een beetje bovenop het aas, dit maakt het mogelijk om tussen obstakels te vissen zonder dat de plug vast komt te zitten.

Natuurlijk aas
Naast het gebruik van kunstaas is natuurlijk aas populair om meerval te vissen. Met name wormen zijn geliefd bij de meerval. U biedt de wormen eenvoudig aan met een normale dobber of een onderwaterdobber, zodat de meerval direct kan toehappen.

Wat is het beste aas voor meerval?
Het beste aas voor meerval bestaat niet. Afhankelijk van de situatie, het watertype en de manier van vissen kiest u de soort (kunst)aas. Bij Fauna Hengelsport ontdekt u alles wat u nodig heeft voor een geslaagde sessie.

Aandachtspunten bij het kopen van kunstaas voor meerval
Bij het kopen van meerval kunstaas is het belangrijk om op een aantal factoren te letten. Fauna Hengelsport helpt u bij het maken van een weloverwogen keuze:
Kleur van kunstaas: Kies voor kleuren die overeenkomen met de natuurlijke omgeving waarin u vist.
Actie van het kunstaas: Vergeet niet te letten op de actie van het kunstaas. Sommige meervallen reageren beter op langzame, golvende bewegingen, terwijl anderen de voorkeur geven aan snelle en schokkende acties.

Meerval kunstaas koopt u bij Fauna Hengelsport
Bij Fauna Hengelsport bieden we een ruim assortiment meerval kunstaas van topmerken. Met ons uitgebreide assortiment aan meerval kunstaas en ons deskundige advies helpen we u graag verder. Neem vandaag nog contact met ons op! Onze specialisten helpen u graag bij uw zoektocht naar het beste aas voor uw volgende sessie.