Witvis-voer
Wanneer u gaat vissen op witvis, is het belangrijk om het juiste witvis-aas te gebruiken. Daarnaast is het van belang dat het witvis-voer dat u gebruikt van goede kwaliteit is. Op deze pagina vindt u diverse soorten witvis-voer om uw vissessie tot een succes te maken. Verder leest u meer over welke verschillende varianten witvis-voer er zijn en hoe u deze kunt toepassen.

Soorten aas voor witvis
Als u witvis-aas wilt kopen, kunt u kiezen uit verschillende varianten. Hieronder leest u meer over welke soorten witvis-voer er zijn en hoe deze worden gebruikt.

Grondvoer
Het meest gebruikte witvis-voer is grondvoer. Dit is een mix van fijn, gemalen voer en gebroken zaden, dat als kant- en-klaar lokvoer met water wordt aangemaakt. Eenmaal in het water zakt het grondvoer snel naar de bodem, waar het uit elkaar valt.

Boilies
Boilies zijn compacte bolletjes deeg met diverse ingrediënten en extracten. De ingrediënten zorgen ervoor dat de balletjes qua geur, smaak en kleur aantrekkelijk zijn voor witvissen. U bevestigt de boilie d.m.v. een hair, bayonet of baitband aan de onderlijn.

Pellets
Pellets zijn korrels die rijk zijn aan vismeel, in de vorm van een kleine cilinder. Pellets zijn uitermate geschikt als witvis-aas, maar zijn ook ideaal als voer om witvissen naar uw visstek te lokken. De zogeheten haakpellets zijn vaak zacht, zodat ze goed aan de haak te bevestigen zijn. Voerpellets zijn meestal wat harder en vallen nadat ze een tijdje in het water hebben gelegen uit elkaar.

Partikels
Partikels is de verzamelnaam van verschillende zaden die samen geweekt en/of gekookt worden. De substantie die hierdoor ontstaat, kunt u gebruiken als lokvoer. Dit doet u door de partikels in het water te verspreiden en zo een voerplek voor de vissen te creëren.

Additives en dips
Met additives en dips maakt u uw witvis-voer extra aantrekkelijk voor de vissen. Onder additives vallen poeders en vloeistoffen die extra smaak of geur aan het aas toevoegen. Welke additive het beste werkt, is afhankelijk van onder andere de weersomstandigheden en het type water waar u in vist. Dips zijn vloeibare oplossingen waar u het witvis-aas in kunt dippen voordat u de lijn uitwerpt.

Imitatie-aas
Doordat dit soort aas van kunststof is gemaakt, kunt u het hergebruiken. Imitatie-aas is vaak zo ontworpen dat het qua uiterlijk erg lijkt op echt aas voor witvis. Omdat dit type aas van zichzelf geen geur en smaak heeft, kunt u het beste additives of dips gebruiken voordat u uw hengel met imitatie-aas uitwerpt.

Andere soorten witvis-aas
Naast bovengenoemde soorten witvis-voer, kunt u vissen met brood, maden en wormen. Het is verstandig om van tevoren te bedenken op welke soort witvis u gaat vissen en de keuze voor het aas hierop af te stemmen. Verder is het belangrijk om rekening te houden met het weer en het soort water waar u vist.

Witvis-voer kopen
Als u op zoek bent naar witvis-voer dan bent u bij Fauna Hengelsport aan het juiste adres. Dankzij ons ruime assortiment van verschillende soorten witvis-aas, vindt u bij ons altijd het aas waar u naar op zoek bent. Heeft u vragen over de toepassing van witvis-voer of wilt u meer weten over een specifiek soort witvis-aas? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder!