Roofvishengel
Nederland is een waar walhalla voor roofvissers. Zoekt u een hengel voor het vissen op roofvis, zoals snoek, snoekbaars, (zee)baars of roofblei? Op deze pagina leest u waar u op moet letten als u op zoek bent naar een roofvishengel en welke verschillende roofvishengels er zijn. Zo gaat u goed geïnformeerd op zoek naar de beste roofvishengel.

Soorten roofvishengels
In de wateren van de lage landen zijn veel verschillende roofvissen te vinden. Om deze vissen te vangen, zijn er verschillende soorten roofvishengels ontworpen. Elke hengel heeft zijn eigen specialiteit. Hierdoor is de ene roofvishengel meer geschikt voor vissen met jerkbaits, terwijl u voor vissen met softbaits een andere roofvishengel nodig heeft. Fauna Hengelsport biedt roofvishengels aan in de volgende categorieën:

Spinhengels
Jerkbait- en baitcasthengels
Dropshothengels
Verticaalhengels
Zeebaarshengels

Spinhengels
Een spinhengel is speciaal ontworpen voor het vissen met kunstaas. Wanneer u met kunstaas gaat vissen op roofvis is deze hengel dus uitermate geschikt. Binnen deze categorie van roofvishengels is nog veel variatie, omdat elke vistechniek zijn eigen hengel heeft. Het volledige assortiment van onze hengels vindt u op onze pagina met spinhengels.

Jerkbait- en baitcasthengels
Een jerkbaithengel is een roofvishengel die is gemaakt om jerkbaits met korte rukjes binnen te halen. Deze techniek staat ook wel bekend als ‘jerken’, waar zowel de jerkbait als de gelijknamige hengel hun naam aan ontlenen. De term baitcasthengel is van toepassing op een groot scala aan roofvishengels die beschikken over een zogeheten triggergrip. Het volledige assortiment van beide roofvishengels vindt u op onze pagina met jerkbait- en baitcasthengels.

Dropshothengels
Wanneer u het kunstaas zelf tot leven wilt laten komen met subtiele bewegingen, is de dropshothengel de meest geschikte roofvishengel voor u. De zachte en flexibele bovenzijde van de hengel buigt gemakkelijk mee, zodat u het kunstaas goed kunt dirigeren en de aanbeet voelt. Het onderste deel van de hengel is stevig en hard om de roofvis goed te kunnen drillen. Ons uitgebreide assortiment van deze roofvishengels vindt u op onze pagina met dropshothengels .

Verticaalhengels
De verticaalhengel is een roofvishengel die zijn naam dankt aan de manier van vissen: loodrecht naar beneden. Omdat de aanbeet soms heel voorzichtig is, moet de hengel de gebeurtenissen onderwater goed ‘doorgeven’. De verticaalhengel voldoet precies aan die vereiste. Wilt u ons assortiment van deze roofvishengels bekijken? Kijk dan op onze pagina over verticaalhengels.

Zeebaarshengels
Wilt u zeebaars vangen? Dan is de meest geschikte roofvishengel voor u een zeebaarshengel. Deze robuuste hengel is ideaal voor het vissen vanaf de kant met verschillende soorten kunstaas. Een overzicht van al onze zeebaarshengels staat op onze pagina met zeebaarshengels.

Roofvishengels met molen of reel
Als u op roofvis wilt vissen, heeft u meer nodig dan alleen een roofvishengel. U heeft bijvoorbeeld ook een molen of reel nodig. Omdat het lastig kan zijn om de juiste molen of reel bij een roofvishengel te vinden, zijn er speciale roofvishengelsets. Deze bevatten naast een roofvishengel ook een molen of reel, zodat u direct de basisbenodigheden in huis hebt.

Roofvishengel kopen
Wilt u een nieuwe roofvishengel kopen? Dan bent u bij Fauna Hengelsport aan het juiste adres. Dankzij ons uitgebreide assortiment met professionele merken als Abu Garcia, Hearty Rise, Major Craft, Megabass, Rozemeijer, Savage-Gear, Spro, St. Croix, Tenryu, Westin en Zenaq kunt u bij ons altijd een roofvishengel kopen die bij uw wensen en eisen past. Wilt u graag extra informatie over welk soort hengel het beste past bij uw manier van vissen? Neem dan contact met ons op!