Boilies / Readymades
Vissen met boilies is een beproefde methode om karper te vangen. Op deze pagina vindt u ons uitgebreide en gevarieerde assortiment van karper-boilies. Ook leest u op deze pagina meer over de verschillende soorten boilies die er zijn.

Soorten karper-boilies
Als u met boilies op karper wilt vissen, kunt u uit verschillende soorten kiezen. Welk type boilie u ook kiest, alle karper-boilies hebben met elkaar gemeen dat ze zijn gemaakt van deeg en verschillende aanvullende ingrediënten en extracten, die zorgen voor de geur, smaak en kleur. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten boilies.

Readymades
Readymade boilies, ook wel bekend als shelf-life boilies, zijn boilies waar een conserveermiddel aan toe is gevoegd. Hierdoor heeft deze variant boilie een langere houdbaarheidsdatum. Wanneer u de readymade wilt gebruiken, maakt u deze met behulp van een boilienaald eenvoudig vast aan de hair en kunt u uw karperhengel uitwerpen.

Pop-ups
De pop-up wordt gebruikt bij het vissen op plekken waar vaak wordt gevist of waar de bodem zacht is. Pop-ups onderscheiden zich van andere boilies door het feit dat ze drijven. Hierdoor vallen ze meer op. Het idee achter de pop-up is dat nieuwsgierige karpers eerder zullen toehappen bij deze opvallende balletjes.

Wafters
Wafters zijn boilies die als het ware gewichtloos door het water gaan. Het is dus een tussenvorm tussen de standaardboilies en de drijvende pop-ups. Wanneer u een wafter aan uw haaklijn bevestigt, zal de wafter dan ook geleidelijk naar beneden zakken door de belasting van de haak. Dit maakt de wafters een goed alternatief voor de pop-ups, die voor de schuwe karpers net iets te veel opvallen.

Dumbells
Dumbell boilies zijn boilies met een afwijkende vorm. In plaats van de kenmerkende ronde vorm die de meeste boilies hebben, zijn de dumbells gevormd als een cilinder. De reden hierachter is dat de karper een boilie met een langwerpige structuur lastiger kan uitspugen dan een bolvormige boilie.

Hard hookbaits
Hard Hookbaits bevatten extra ei-albumine, waardoor ze een stevigere textuur hebben in vergelijking met gewone boilies. Dit zorgt ervoor dat de hard hookbaits langer op de hair blijven zitten. Hard hookbaits lenen zich hierdoor goed voor lange vissessies. De Hard Hookbaits bevatten bovendien een sterke smaakexplosie, die ze erg aantrekkelijk maken voor karpers.

Boilies kopen
Als u karper-boilies wilt kopen, bent u bij Fauna Hengelsport aan het juiste adres. Ons uitgebreide assortiment bevat diverse soorten boilies, zodat u altijd het type boilie vindt dat aansluit bij uw wensen. Heeft u nog vragen over het gebruik van boilies, of wilt u meer weten over een specifiek type boilie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!