Karperhengel
Voor het vissen op karpers heeft u een speciale karperhengel nodig. Bent u op zoek naar een karperhengel? Dan bent u bij Fauna Hengelsport aan het juiste adres. Omdat er verschillende soorten karperhengels zijn, zetten we de drie soorten hengels hieronder voor u op een rijtje. Zo kunt u een goed geïnformeerde keuze maken bij de aankoop van uw karperhengel.

Karperhengel voor afstandvissen
Bij afstandkarpervissen biedt de visser het aas voor de karper op afstand aan. Dit kan door het aas naar de gewenste plek te werpen of door deze met een voerboot naar de juiste plaats te varen. Afstandshengels zijn speciaal ontworpen voor deze manier van vissen. Dit type karperhengels heeft een wat langere lengte, om de afstand te kunnen overbruggen tussen de plaats van de uitworp en de plek waar het aas dient te komen. Typerend van de afstandshengel is dat deze karperhengel vaak over 6 of 7 geleideogen beschikt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de penhengel, die meestal meer dan tien ogen heeft. Het eerste oog van de afstandshengel is bovendien vrij groot, zodat er minimale weerstand is bij het uitwerpen van de karperhengel. Afstandshengels hebben een lichte topactie, waardoor ze vaak pas doorbuigen als er aardig wat krachten aan de hengel trekken. De hengel buigt dan door richting het handvat.

Karperhengel voor zware gewichten
Een andere variant karperhengel is de spodhengel; een robuuste en minder buigzame hengel met een lengte van circa 3,6 meter. De spodhengel is vanwege zijn eigenschappen heel geschikt om zware gewichten over een langere afstand te werpen. Deze karperhengel is vernoemd naar de spod. Dit is een soort capsule om karperaas mee uit te werpen en op een specifieke plek in het water te verspreiden. De spodhengel is dan ook uitermate geschikt om via spods voerplekken te creëren.
Een markerhengel lijkt enigszins op de spodhengel, in de zin dat deze ook geschikt is om wat zwaardere gewichten ver te werpen. De markerhengel is echter speciaal ontworpen om samen met een markerdobber de dieptes en bodemstructuur van het water in kaart te brengen. Hierdoor vindt u met deze karperhengel eenvoudig een geschikte stek om te karpervissen.

Karperhengel voor penvissen
De bovengenoemde karperhengels zijn geschikt voor passieve manieren van karpervissen. Het is echter ook mogelijk om actiever op karper te vissen. Met penvissen gaat u zelf actief op zoek naar de karper. Hiervoor kunt u het beste op een of meerdere plekken karperaas in het water gooien om de karper te lokken. Met een speciale karperdobber, ook wel bekend als pen, brengt u vervolgens het aas in het water op de plek waar de karper zit. De karperhengel die het beste aansluit bij het penvissen is de penhengel. Deze hengel is relatief licht en sterk en heeft een lengte van circa 4 meter. 

Karperhengel-set
Wilt u graag in een keer alle benodigdheden voor het karpervissen aanschaffen? Dan is een karperhengel-set echt iets voor u. Deze pakketten bevatten naast één of twee karperhengels ook de bijbehorende werpmolen(s) en visdraad. Sommige sets omvatten ook andere aanvullende visspullen voor het karpervissen, zoals beetmelders.

Karperhengels kopen
Wanneer u een karperhengel wilt kopen, bent u bij Fauna Hengelsport aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment vindt u diverse soorten karperhengels van onder andere Ashima, Nash, Shimano en Sonik. Wilt u uw karperuitrusting compleet maken? In onze collectie vindt u ook aas en voer voor karpers, waadpakken en schepnetten. Ook wanneer u aanvullende vragen heeft over een karperhengel of een ander product zit u bij ons goed. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen onze deskundige medewerkers u snel verder!