Baitcasthengel
Veel sportvissers die op roofvis vissen maken er gebruik van: een baitcasthengel (reel-hengel). Een reel-hengel of baitcasthengel is namelijk zo gemaakt dat deze uitermate geschikt is om specifiek op roofvis te vissen. Op deze pagina leest u alles over de voordelen en belangrijkste eigenschappen van de baitcaster. Zo kunt u een goed geïnformeerde keuze maken voor de hengel die het beste past bij uw manier van vissen. Lees dus snel verder en koop een hengel die perfect aansluit bij uw wensen en eisen.

Wat is een Baitcasthengel?
Het is niet mogelijk om een reel op elke hengel te monteren. Om een reel op een hengel te monteren, dient u een zogeheten reel-hengel of baitcasthengel te gebruiken. Deze speciale roofvishengels zijn uitgevoerd met een speciale triggergreep of pistoolgrip. Het voordeel van de triggergreep is dat deze ervoor zorgt dat de hengel met reel comfortabel in de hand ligt. De triggergrip vormt namelijk een contragewicht voor de reel, die altijd bovenop de hengel is geplaatst. U brengt hierbij zelf het contragewicht aan door uw vinger achter de triggergreep te leggen. Het ontwerp van de baitcaster is gericht op het voorkomen van een pijnlijke pols als gevolg van het constant corrigeren van de hengel.

Waarom een Baitcasthengel?
Wanneer u kiest voor een reel-hengel bij het vissen op roofvis, heeft dit meerdere voordelen. Zo kan de reel waarmee u de lijn binnenhaalt, grotere krachten aan dan een werpmolen. Dit maakt de bijbehorende baitcasthengel heel geschikt voor het vissen met groot kunstaas. Een reel-hengel is vaak kort en strak, waardoor het makkelijker is om het kunstaas actie mee te geven. Bovendien zult u door de gevoeligheid van de reel-hengel niet snel een aanbeet missen.
Wanneer u trollend gaat vissen (vissen vanuit een varende boot) is de reel-hengel ook een zeer geschikte keuze voor u. Dit komt omdat u met een reel-hengel heel eenvoudig meer of minder lijn geeft.

Baitcasthengel kopen
Gaat u vissen op een van de roofvissoorten van Nederland? Dan is een reel-hengel de perfecte hengel voor u. Fauna Hengelsport heeft een groot assortiment aan deze baitcast-hengels. Zo vindt u bij ons onder andere hengels van Abu Garcia, Savage-Gear, Spro en St. Croix. Maar ook voor een Westin of Hearty Rise baitcasthengel bent u bij ons aan het juiste adres. Heeft u nog vragen over het gebruik van deze hengels of een specifieke hengel? Neem dan contact op met ons, wij helpen u graag verder!