Visstoel
Als u vaak langere tijd statisch aan het vissen bent, is een visstoel een uitkomst. Met een visstoel kunt u comfortabel aan de waterkant plaatsnemen om te vissen op karper of witvis. Bij het kopen van een visstoel heeft u de keuze uit verschillende varianten. Het is belangrijk om bij de aanschaf goed te letten op bijvoorbeeld de afmetingen, materialen en verstelbaarheid. In onderstaande tekst leest u meer over de verschillende soorten visstoelen en de punten waarop u moet letten als u een visstoel wilt aanschaffen.

Soorten visstoel
Visstoelen zijn grofweg in te delen in twee categorieën: compacte visstoelen met weinig poespas en de wat luxere modellen. De relatief eenvoudige visstoel is ideaal wanneer u korte tijd op dezelfde plaats vist en vervolgens naar een volgende visstek gaat. Door hun compacte ontwerp zijn deze visstoelen vaak relatief licht en kunt u ze eenvoudig inklappen, waardoor u de stoel gemakkelijk verplaatst.

Luxere visstoelen
Het is ook mogelijk om visstoelen aan te schaffen met wat meer luxe. Deze visstoelen hebben vaak een wat dikker matras, armleuningen met meer comfort en een hogere rugsteun.

Opvouwbare visstoel
Alle visstoelen zijn opvouwbaar om het vervoeren eenvoudiger te maken. Een bijkomend voordeel is dat de ingeklapte stoel minder ruimte inneemt: u neemt een opvouwbare visstoel gemakkelijk mee in de auto en u bergt hem gemakkelijk weer op wanneer u klaar bent met vissen. Een inklapbare visstoel is dus niet alleen comfortabel, maar ook heel handig in gebruik.

Aandachtspunten visstoel
Wilt u een visstoel kopen? Dan is het belangrijk om een aantal zaken in gedachten te houden. Hieronder leest u de belangrijkste aspecten om mee te nemen bij het kiezen van de beste visstoel voor u.

Afmetingen
Uiteraard is het belangrijk om te kijken naar de afmetingen van de visstoel. Zorg dat u een visstoel koopt die groot genoeg is om comfortabel in te zitten en waar u ook een beetje bewegingsvrijheid in heeft. Daarnaast is het belangrijk dat uw stoel niet te hoog of te laag is.

Verstelbaarheid
Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden is de verstelbaarheid van de visstoel. De mate van verstelbaarheid verschilt namelijk per visstoel. Zo kunt u bij de ene visstoel alleen de modderpoten van positie veranderen, terwijl het bij andere exemplaren ook mogelijk is om de arm- en rugleuning te verstellen. U kunt er dan bij mooi weer bijvoorbeeld voor kiezen om met de rugleuning naar achter even uw ogen te sluiten totdat de beetmelder u wekt.

Visstoel kopen
Wilt u een visstoel kopen om op comfortabele wijze te vissen? Bij Fauna Hengelsport vindt u een visstoel die perfect aansluit op uw wensen en behoeften. In onze uitgebreide collectie vindt u visstoelen van elke prijscategorie van onder andere Nash, Spro, Solar, Sonik en Trakker. Wilt u meer weten over een specifieke visstoel in ons assortiment? Of heeft u nog vragen over het gebruik van visstoelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag in uw zoektocht naar de beste visstoel voor u.