Feederstoel
Wanneer u vaak statisch gaat vissen, kan het handig zijn een feederstoel te kopen. Een feederstoel is namelijk speciaal ontworpen voor deze manier van vissen. Maar wat is een feederstoel precies? En wat zijn de voordelen van een feederstoel ten opzichte van andere visstoelen bij het statisch vissen? De antwoorden op deze en andere vragen over feederstoelen leest u op deze pagina.

Wat is een feederstoel?
Een feederstoel is speciaal ontwikkeld voor het feedervissen. Zo zijn feederstoelen op zo’n manier ontworpen dat het eenvoudig is om verschillende accessoires aan de stoel te monteren. Door deze accessoires aan de stoel vast te maken, maakt u uw vistrip een stuk comfortabeler.

Wat zijn de voordelen van een feederstoel?
Het belangrijkste voordeel van een feederstoel is dat het bij alle feederstoelen mogelijk is om accessoires aan de stoel te bevestigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hengelsteun, een side tray of een paraplu-steun. De rugleuning van de feederstoel zorgt er daarnaast voor dat u ook tijdens de lange vissessies comfortabel aan de waterkant zit, met voldoende rugsteun.

Aandachtspunten van een feederstoel
Gaat u een feederstoel kopen? Dan is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Hieronder leest u de belangrijkste aspecten bij de aanschaf van een feederstoel.

Modderpoten
Elke feederstoel beschikt over modderpoten, maar niet alle modderpoten zijn hetzelfde. Zo heeft de ene feederstoel poten met vierkante ‘voeten’ en zijn de plateaus van andere feederstoelen rond. Wilt u extra grip tijdens het statisch vissen? Dan is het verstandig om naar het oppervlak van deze plateaus te kijken. Hoe groter het oppervlak van de voeten van de modderpoten, hoe meer grip de stoel heeft. Een ander belangrijk punt om op te letten bij het kopen van een feederstoel is in hoeverre de stoelpoten verstelbaar zijn. Hoe meer vrijheid u heeft in het verstellen van de modderpoten, hoe makkelijker de feederstoel is af te stellen op een oneffen ondergrond.

Zitcomfort
Wanneer u langere tijd gaat vissen is het natuurlijk belangrijk dat u een stoel heeft die comfortabel zit. Wanneer u dit niet het geval is, kunt u last krijgen van pijnlijke spieren en gewrichten tijdens het vissen. Met een comfortabele feederstoel voorkomt u lichamelijke klachten als gevolg van het feedervissen zonder een goede ondersteuning van uw rug en/of armen.

Afmetingen
Uiteraard is het ook belangrijk om een feederstoel te kopen die groot genoeg is. Let daarom bij het kopen van een feederstoel altijd op of de afmetingen overeenkomen met de maat stoel die u nodig heeft om goed te kunnen zitten. Wilt u de feederstoel met de auto vervoeren? Controleer dan of de opgevouwen feederstoel in uw achterbak past.

Gewicht
Het gewicht is ander aspect dat invloed heeft op hoe eenvoudig u de feederstoel kunt meenemen. Hoe lichter de stoel, hoe minder moeite het kost om deze te vervoeren. Bovendien zal een lichtere feederstoel minder snel wegzakken wanneer u op een minder stevige ondergrond gaat vissen.

Accessoires
Vindt u gemak belangrijk bij het feedervissen? Dan is het zeker het overwegen waard om accessoires voor uw feederstoel aan te schaffen. U kunt daarbij denken aan een hengelsteun of aastafels.

Feederstoel kopen
Als u een feederstoel wilt kopen, bent u bij Fauna Hengelsport aan het juiste adres. Met ons ruime aanbod van feederstoelen, vindt u altijd een stoel die aansluit bij uw wensen. Twijfelt u welke feederstoel het beste bij u past? Of wilt u meer weten over een bepaald model? Neem dan contact op met onze experts. Zij helpen u graag verder in uw zoektocht naar de beste feederstoel voor u!