Karper
Karper is in Nederland en veel andere Europese landen een van de populairste vissen om te vangen. Dit komt met name door de grootte en het gewicht die karpers kunnen bereiken. Doordat de karper een van de grotere vissen in Nederland is, zien veel hobbyvissers het als een mooie uitdaging om deze vis aan de haak te slaan. Op deze pagina vindt u alle benodigdheden voor het karpervissen en leest u meer over het vissen op de karper.

Karpervissen
Wilt u gaan karpervissen? Dan is het belangrijk om de juiste materialen mee te nemen. De karper is namelijk een van de sterkste zoetwatervissen van Nederland. Daarom is het van belang dat de hengel, molen en vislijn die u gebruikt sterk genoeg zijn om deze krachtige vis op de kant te krijgen. Omdat de karper niet alleen een sterke, maar ook een slimme vis is, is ook de zogenoemde ‘laatste meter’ erg belangrijk. Voor deze laatste meter zijn verschillende varianten beschikbaar, maar bij bijna alle mogelijkheden gaat het om een leader met een onderlijn.

Karperhengel
Bij het karpervissen is een karperhengel een onmisbaar hulpmiddel. Welke karperhengel het meest geschikt is voor u hangt af van de manier waarop u op de karper wilt vissen. Zo zijn er hengels die geschikt zijn voor het afstandkarpervissen, penvissen en karperhengels die geschikt zijn voor het werpen met een spod (spodhengels).

Karpermolen
Ook de karpermolen is een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke karpervisser. Het belangrijkste aspect is de soepele en betrouwbare werking. Een hoogwaardige karpermolen is voorzien van een robuust binnenwerk en hoogwaardige kogellagers, wat zorgt voor een soepele lijnafgifte en moeiteloze inhaalsnelheid. De slipinstelling is ook erg belangrijk. Deze instelling biedt de mogelijkheid om de weerstand van de lijn aan te passen bij een harde run. Verder is het van belang dat de karpermolen beschikt over een corrosiebestendige constructie en stevige materialen, zodat deze langere tijd meegaat.

Karperset
Bent u op zoek naar een complete set met alle essentiële benodigdheden voor het karpervissen? Dan is een karperset de ideale keuze. Deze sets bevatten niet alleen één of twee karperhengels, maar ook de bijbehorende werpmolen(s) en visdraad. Sommige sets zijn zelfs uitgerust met aanvullende visspullen, zoals beetmelders, om uw karperviservaring compleet te maken. Met een karperhengel-set heeft u in één keer bijna alles wat u nodig heeft om direct te beginnen met karpervissen.

Karpertent
Wanneer u ‘s avonds en/of ‘s nachts op karper vist, kunt u gebruikmaken van een karpertent. Zo bent u tijdens het karpervissen altijd beschermd tegen verschillende weersomstandigheden. U kunt kiezen uit twee verschillende soorten karpertenten: de brolly en de bivvy. De brolly is draagbaar en compact, waardoor deze gemakkelijk is mee te nemen. Een brolly heeft vaak wat weg van een visparaplu. In tegenstelling tot de visparaplu beschikt de brolly echter over zijpanelen en ontbreekt de middensteel. Sommige brolly's hebben bovendien een afdekking waarmee ze volledig afgesloten kunnen worden tijdens koud weer. Een Bivvy is een grotere tent, waarvan het opzetten ook meer tijd in beslag neemt. Doordat elke bivvy volledig is af te sluiten, beschermt deze tent u tegen alle weersomstandigheden.

Overige karper-accessoires
Naast de bovengenoemde materialen heeft u vaak nog andere hulpmiddelen nodig bij het karpervissen. Denk bijvoorbeeld aan een schepnet om de karper veilig binnen te halen of een onthaakmat om de karper weer ongeschonden terug te zetten. Voor deze en alle andere hulpmiddelen bij het karpervissen bent u bij Fauna Hengelsport aan het juiste adres. In ons ruime assortiment vindt u altijd wat u zoekt. Heeft u nog vragen over een specifiek product? Neem dan contact met ons op, dan helpen wij u zo snel mogelijk verder.