Karpervissen

Karper is in Nederland en veel andere Europese landen een van de populairste vissen om te vangen. Dat is ook niet zo gek, aangezien karper één van de sterkste zoetwatervissen is. Het is daarom van belang dat de hengel, molen en lijn sterk genoeg zijn om deze krachtige vis te landen. Maar om een karper überhaupt aan de lijn te krijgen is de zogenoemde 'laatste meter' van cruciaal belang, want karper is niet alleen een sterke vis, maar ook een erg slimme vis. Er zijn zeer veel variaties mogelijk voor deze laatste meter, maar hij bestaat nagenoeg altijd uit een leader met een onderlijn. 

Er zijn verschillende manieren om een karper te vangen, de meest voorkomende manier is het statisch vissen met beetmelders en boilies. Dit is een zeer effectieve manier van vissen en kan een paar uurtjes gedaan worden, maar met een bivvy en stretcher kan het ook een hele nacht of zelfs een hele week gedaan worden. 

Naast het statisch vissen is ook het stalking vissen zeer populair. Bij deze manier is het de bedoeling om zo licht mogelijk bepakt op pad te gaan, zo is het mogelijk om snel te verkassen. Is het op een stek niks, dan snel door naar een andere stek. Vaak is het effectief om op meerdere plaatsen te voeren met bijvoorbeeld partikels en/of pellets en deze stekken één voor één af te vissen. 

Is een karper eenmaal gevangen dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk en ongeschonden weer terug te zetten. Hierbij is een ruime onthaakmat essentieel, maar ook een groot schepnet is van belang om een karper veilig te landen. 

Fauna Hengelsport heeft alles in huis voor het vissen op karper, zoals karperhengels, (baitrunner)molens, karperlijn, tenten, stretchers, stoelen, aas, tassen, rodpods, onthaakmatten, kleinmateriaal (End-Game) en nog veel meer!