Zeevis
Zeevissen is een populaire manier van vissen. Dit komt onder andere door de grote hoeveelheid vissoorten die u kunt vangen en de vele mogelijkheden qua locatie om te zeevissen. U kunt immers op zowel de Noordzee, de Waddenzee, de Oosterschelde en de Westerschelde uw hengel uitwerpen. Daarnaast gaan veel sportvissers op vakantie naar Scandinavië of tropische oorden om daar op zee te vissen.

Wat is zeevissen?
Zeevissen is een verzamelterm voor alle manieren van vissen in zoutwater. Dit geldt dus voor zowel het vissen vanaf een boot als het uitwerpen vanaf de kant. Wanneer u vanaf de kant uitwerpt, kunt u kiezen om dit vanaf het strand te doen, of vanaf een pier, havenhoofd of zeedijk. U heeft dus een ruime keuze wanneer u gaat vissen op zeevis. Doordat zeevissen iets minder subtiliteit vraagt dan andere vormen van vissen, is het een populaire activiteit bij zowel nieuwe als ervaren sportvissers.

Zeevis-hengel
Wanneer u gaat zeevissen, is een zeevis-hengel een onmisbaar onderdeel van uw uitrusting. U kunt bij het zeevissen kiezen uit vier verschillende soorten hengels. Hieronder leest u meer over elk van deze hengelsoorten.

Strandhengel
De strandhengel is een van de favoriete hengels onder zeevissers. Dankzij de lengte van de hengel kunt u de lijn verder uitwerpen dan andere zeevis-hengels. Door de stevige constructie kan de strandhengel bovendien weerstand bieden aan de zware omstandigheden en golven van de zee. Hierdoor is een strandhengel uitermate geschikt om vanaf het strand of de pier te vissen.

Boothengel
Wanneer u gaat diepzeevissen vanaf een boot biedt een boothengel de nodige kracht en betrouwbaarheid om zeeroofvissen te vangen. De boothengel is ontworpen om zwaarder aas en grote vissen aan te kunnen. Het is meestal een kortere, krachtige hengel met een sterke constructie. Hierdoor kunt u niet alleen dieper vissen, maar kunt u de vis ook met meer controle naar boven halen. Een goede boothengel heeft een stevige reelhouder, robuuste geleideogen en een comfortabele grip.

Reishengel
Wanneer u graag op vakantie uw hengel uitwerpt, is een reishengel uw ideale metgezel voor elke (vis)reis. Reishengels zijn compact en draagbaar, zodat u ze gemakkelijk kunt meenemen in uw bagage. Deze hengels zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en leveren niet in op prestaties. De robuustheid en het uitwerpen van een reishengel is hierdoor vergelijkbaar met andere hengels.

Spinhengel
Voor het vissen met kunstaas op snelle zeevissen is de spinhengel de perfecte keuze. Deze hengel is perfect voor zeevissers die op zoek zijn naar precisie en actie. De spinhengel is ontworpen om lichtgewicht kunstaas nauwkeurig te werpen en biedt een gevoelige actie om elke aanbeet te voelen. Het snelle herstel van de hengel maakt het mogelijk om de lijn snel binnen te halen. Spinhengels zijn er in verschillende lengtes en werpgewichten om aan de verschillende behoeften en voorkeuren van vissers te voldoen.

Zeevis-spullen
Naast een zeevishengel zijn er nog andere materialen die essentieel zijn bij het zeevissen, zoals een zeevismolen met de juiste vislijn. Daarnaast zijn er nog verschillende andere producten nodig, denk hierbij aan haken, onderlijnen, lood, tools en kunstaas.

Uw winkel voor het vissen op zee
Wilt u goed voorbereid gaan zeevissen? Dan zit u goed bij Fauna Hengelsport. In ons brede assortiment van zeevis-spullen vindt u altijd de juiste artikelen voor uw volgende zeevis-trip. Bovendien staan onze medewerkers altijd met raad en daad voor u klaar als u vragen heeft. Dus wilt u meer weten over een bepaald artikel? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.