Forelhengel
Wanneer u op forel vist, kunt u dit het beste doen met een forelhengel. Een forelhengel is namelijk specifiek ontworpen om het vangen van forel zo soepel mogelijk te laten verlopen. Fauna Hengelsport heeft een uitgebreid assortiment van forelhengels. Wilt u meer weten over forelhengels en waar u op moet letten bij de aankoop van deze soort hengel? Lees dan snel verder.

Wat is een forelhengel?
Een forelhengel is een relatief lichte hengel die vaak tussen de 2 en 4 meter lang is. De hengel kenmerkt zich daarnaast door zijn gevoeligheid. Forel is een schuwe vissoort die snel kan schrikken, waardoor het noodzakelijk is de vis bij de eerste aanbeet direct binnen te halen. Bovendien maakt de flexibele top en de gevoeligheid van de hengel het mogelijk om het aas of kunstaas subtiel te laten bewegen en het jachtinstinct van de forel aan te wakkeren. In verhouding tot het relatief lage gewicht van de forelhengel is deze vrij sterk. Hierdoor is het mogelijk om het (kunst)aas wat verder te werpen. Dit is met name handig als het wat kouder is en de forel zich in het midden van het wateroppervlak begeeft.

Aandachtspunten forelhengel
Zoekt u een forelhengel? Dan is het verstandig om vooraf al na te denken op welke manier u uw nieuwe forelhengel gaat gebruiken. Op basis van het toekomstige gebruik kunt u een bewuste keuze maken als het gaat om zaken als de lengte en het werpgewicht van de forelhengel. Hieronder leest u meer over de belangrijkste aandachtspunten bij de aanschaf van een hengel voor het forelvissen.

Lengte van de forelhengel
Een belangrijk aspect om rekening mee te houden is de lengte van de hengel. Over het algemeen is de vuistregel dat hoe verder u wilt werpen, des te langer de hengel dient te zijn. Het is daarom goed om alvast na te gaan of u op grote wateren wilt vissen of juist in wat meer bescheiden meren of rivieren.

Werpgewicht van de forelhengel
Bij de aankoop van een forelhengel is het verder verstandig om te letten op het werpgewicht van de hengel. Bij forelvissen is het aan te raden om te kiezen voor een zo licht mogelijk werpgewicht, omdat u de vis dan nog beter voelt bij de aanbeet. Een aandachtspunt is daarbij wel om te zorgen dat de hengel nog wel sterk genoeg is voor het uitwerpen met het gewenste werpgewicht.

Aanvullende benodigdheden voor forelvissen
Wanneer u op forel wilt vissen, heeft u naast een goede forelhengel ook aanvullende materialen nodig, zoals werpmolens, vislijn, (kunst)aas en kleinmateriaal, zoals haken, dobbers en lood. Fauna Hengelsport heeft alles in huis om te zorgen dat u goed voorbereid op forel kunt gaan vissen. Kijk snel in de categorie Forel in onze webshop en vind direct alle benodigdheden voor het vissen op forel.

Forelhengel kopen
Als u een forelhengel zoekt, dan bent u bij Fauna Hengelsport aan het juiste adres. In ons uitgebreide assortiment van forelhengels vindt u zeker een exemplaar die past bij uw voorkeuren. Heeft u nog aanvullende vragen over het vissen op forel? Of wilt u meer informatie over een specifieke forelhengel? Neem contact met ons op, wij helpen u graag!