Karperaas
Kwalitatief goed karperaas is een onmisbaar onderdeel van het karpervissen. Het juiste karperaas kan namelijk het verschil maken tussen een succesvolle sessie of een vissessie waarbij de beetmelder niet afgaat. Op deze pagina vindt u diverse soorten karpervoer voor het karpervissen. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten karperaas en welke varianten aas u het beste kunt gebruiken tijdens de wintermaanden.

Soorten karperaas
Er zijn diverse soorten karperaas beschikbaar. Elk variant heeft zijn eigen unieke voordelen. Hieronder leest u meer over elke soort karperaas.

Boilies
Misschien wel het meest bekende soort karperaas zijn de boilies; kleine deegballetjes met ingrediënten en extracten die ze qua geur, smaak en kleur aantrekkelijk maken voor karpers. Boilies worden vastgemaakt aan de onderlijn van de karperhengel. Als de karper toehapt, zet de karperhaak zich vast in de bek van de vis en kunt u de lijn binnenhalen.

Pop-ups
Pop-ups zijn drijvende boilies. Hierdoor vallen de pop-ups meer op dan de reguliere boilies en zullen nieuwsgierige karpers sneller toehappen. Pop-ups worden vaak gebruikt op wateren waar veel gevist wordt of waar de bodem zacht is.

Wafters
Wafters zijn boilies die qua drijfvermogen tussen de reguliere boilie en de pop-up in zitten. Hierdoor drijven ze als het ware gewichtloos door het water. Bij het karpervissen zal het gewicht van de haak de wafter langzaam naar beneden trekken. Hierdoor zijn wafters een goede keuze om toe te passen bij wat schuwere karpers.

Dumbells
Dumbells zijn van dezelfde soort ingrediënten gemaakt als boilies, maar hebben de vorm van een cilinder. Door de langwerpige vorm van dit aas, kan de karper het aas minder makkelijk uitspugen. Daarnaast kan de afwijkende vorm ook dressuur-doorbrekend werken.

Partikels
Partikels zijn geweekte zaden, noten en bonen die worden gebruikt bij het karpervissen. Door de partikels in het water te verspreiden, kunt u een voerstek creëren om karpers naar uw visstek te lokken.

Flavours en dips
Dips en flavours zijn substanties die u aan het karperaas kunt toevoegen door middel van dippen of soaken. De flavour of dip voegt extra smaak en geur toe aan het karpervoer. Hierdoor kunt u de kans op een aanbeet vergroten.

Lokvoer, pellets en mixen
Lokvoer, pellets en mixen hebben het doel om de karper te verleiden om naar jouw visstek te komen. Door te voeren met pellets of mixen met karperaas van een klein formaat blijft de vis langere tijd op de voerplek.

Imitatie-aas
Imitatie-aas is karperaas van kunststof in de vorm van echt karpervoer. Doordat deze soort karperaas van zichzelf geen geur heeft, is het verstandig het imitatie-aas te voorzien van een flavour.

Beste karperaas in de winter
In principe is het mogelijk om het hele jaar door karpers te vangen. In de winter is de karper echter minder actief, waardoor het lastig kan zijn om een aanbeet te krijgen. De stofwisseling van de karper gaat op een lager pitje om energie te besparen. Om te voorkomen dat de karper snel verzadigd raakt, is het verstandig om karpervoer te gebruiken dat weinig vet en eiwitten bevat. U kunt kiezen om speciale boilies te gebruiken met weinig eiwitten en vet, maar ook maden zijn een geschikte keus.

Karpervoer kopen bij Fauna Hengelsport
Bij Fauna Hengelsport vindt u een uitgebreid assortiment van diverse soorten karperaas. Hierdoor vindt u altijd het type karpervoer dat aansluit op uw specifieke wensen. Wilt u meer weten over een specifiek soort karperaas of heeft u vragen over de toepassing van een variant karpervoer? Neem dan contact met ons op. Onze experts helpen u graag verder!