Karperhaken
Wanneer u gaat karpervissen is een karperhaak een onmisbaar hulpmiddel om de karper uiteindelijk op de kant te krijgen. Uiteraard zijn er verschillende karperhaken beschikbaar, elk met hun eigen unieke voordelen. Hierboven vindt u de uitgebreide collectie van karperhaken van Fauna Hengelsport. Ook leest u meer over de belangrijkste zaken om op te letten bij de aanschaf van een karperhaak.

Soorten karperhaken
Er zijn veel verschillende merken en soorten karperhaken beschikbaar. Hieronder leest u meer over de bekendste modellen karperhaken en hun sterke punten.

Kurv Shank
De Kurv Shank is een karperhaak met een zeer agressieve inhaking, hierdoor haakt hij al goed zonder het gebruik van krimpkous of een aligner. De haak kenmerkt zich door zijn lange, rechte haakpunt en een korte, licht gebogen haaksteel. Hierdoor is deze variant karperhaak een echte allrounder.

Longshank
De Longshank is een karperhaak met een lange haaksteel en een rechte punt. Dit zorgt ervoor dat hij snel inhaakt. Deze snelle inhaking kan ook een keerzijde hebben. In situaties waarin het water warmer is, zoals in de zomer, is de bek van de karper wat zachter. Door de snelle inhaking kan de longshank nog wel eens verder naar achter in het zachte gedeelte haken. Dit verhoogt de kans op een losser. Bovendien is de Longshank geen geschikte keuze wanneer stevig drillen vereist is. Indien u in water vist met weinig obstakels en u de vis rustig kunt afdrillen, is deze karperhaak echter een goede keuze.

Wide Gape
Vist u in water met veel obstakels? Dan is de Wide Gape een karperhaak die niet in uw tacklebox mag ontbreken. Als de karper eenmaal gehaakt is, zorgt de Wide Gape voor een stevige grip op de onderlip. De inhaking kan geoptimaliseerd worden met een stukje krimpkous of een aligner.

Krankhaak
De Krankhaak combineert de voordelen van de Wide Gape en de Kurv Shank. Een brede haakbocht met een gebogen steel. Hierdoor heeft deze haaksoort een perfecte inhaking en een goede houvast tijdens de dril.

Chod haak
De chod haak is speciaal ontworpen voor het vissen met pop-up onderlijnen, zoals een Chod Rig of een Hinged Stiff Rig. Een chod haak heeft een naar buiten staand oog, dit geeft hem een grotere indringingshoek. Zo haakt hij ook goed in als de karper het aas minder diep in zijn bek opneemt, wat bij een pop-up vaak gebeurd.

Karperhaak kopen
Als u karperhaken wilt kopen, vindt u bij Fauna Hengelsport zeker wat u zoekt. Ons ruime assortiment omvat karperhaken van verschillende merken, in diverse maten. Wilt u extra informatie inwinnen over een specifiek model of heeft u vragen over het gebruik van karperhaken? Neem dan contact met ons op, onze experts staan u graag te woord.