Strandhengel
Vissen kan op veel verschillende manieren en op verschillende locaties. Een bijzondere manier van vissen is het strandvissen. Hierbij gebruikt u een strandhengel om vanaf het strand of de nabijgelegen kade of pier in de zee te vissen. Wilt u meer informatie over de strandhengel en de aandachtspunten bij de aankoop van deze specifieke hengel? Lees dan verder!

Wat is een strandhengel?
Een strandhengel valt op door zijn lengte: een strandhengel is doorgaans minimaal 4 meter lang. Strandhengels hebben een minimaal werpgewicht dat tussen de 150 en 200 gram ligt en beschikken over een flexibele top. Dit zorgt ervoor dat u tijdens het vissen snel merkt wanneer u beet heeft. De body van de strandhengel is erg stevig, zodat u er ver mee kunt werpen. Dat is ook nodig, want bij het strandvissen moet u vaak over de branding heen werpen om het aas in de buurt van de vissen te krijgen. In sommige gevallen moet hierbij meer dan 150 meter worden overbrugd.
Een strandhengel lijkt qua uiterlijk en functionaliteit een beetje op een feederhengel, maar het belangrijkste verschil zit in de lengte en het maximale werpgewicht. Strandhengels onderscheiden zich verder van andere hengels door de geleideogen. Deze zijn vaak wat groter, zodat er ruimte is voor knopen van de onderlijn en voorslag. De ogen zijn meestal gemaakt van speciaal materiaal dat beter bestand is tegen de corrosieve werking van het zoute zeewater.

Welke strandhengel moet u kopen?
Als u een strandhengel wilt kopen, is het verstandig om van tevoren met een aantal zaken rekening te houden. Denk daarom goed na over hoe u de strandhengel wilt gebruiken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Hieronder leest u de belangrijkste aandachtspunten bij de aanschaf van een strandhengel.

Lengte van de strandhengel
De lengte van de hengel is misschien wel het belangrijkste aspect om op te letten wanneer u een strandhengel koopt. Hoe langer de hengel, hoe verder u kunt werpen. Het is daarom verstandig om alvast na te gaan vanaf welke plek u wilt gaan vissen. Wanneer u vanaf het strand wilt vissen, zult u verder moeten werpen dan wanneer u de lijn vanaf de kade uitgooit.

Werpgewicht
Een ander belangrijk aspect om op te letten bij de aanschaf van een strandhengel is het werpgewicht. Ook hierbij is de belangrijkste afweging hoe ver u moet werpen bij het strandvissen. Als u verwacht niet ver te hoeven werpen, is een hengel met een werpvermogen van 150 tot 200 gram een prima keuze.

Strandhengel kopen
Fauna Hengelsport heeft een ruime selectie van strandhengels in het assortiment. Zo vindt u altijd een strandhengel die aansluit bij uw wensen. Daarnaast vindt u hier ook andere visbenodigdheden zoals bijbehorende vislijnen en kleinmateriaal. Heeft u nog vragen over het gebruik van strandhengels of wilt u meer weten over een specifieke strandhengel? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.