Roofvis

Met vissen zoals de snoek, snoekbaars, (zee)baars en roofblei zwemmen er in Nederland veel verschillende roofvissen rond. Op roofvis vissen is een uitdagende en actieve vorm van vissen waarbij strategie, techniek en kennis samenkomen. Op deze pagina vindt u alle benodigdheden voor het vissen op roofvis.

Roofvishengel
Omdat er diverse soorten roofvissen in Nederland rondzwemmen, is het belangrijk om een roofvishengel uit te zoeken die aansluit bij uw manier van vissen. U kunt kiezen uit de volgende soorten roofvishengels:
- Spinhengels
- Jerkbait- en baitcasthengels
- Dropshothengels
- Verticaalhengels
- Zeebaarshengels

De spinhengel is speciaal gemaakt voor het vissen met kunstaas. Aangezien elke vistechniek zijn eigen specifieke hengel vereist, zijn er verschillende soorten spinhengels beschikbaar.

Een jerkbaithengel is speciaal ontworpen voor het binnenvissen van jerkbaits met korte, stevige rukjes. Baitcasthengels zijn alle roofvishengels met een triggergrip. Beide hengels zijn te vinden op deze pagina.

Zoekt u een roofvishengel waarmee u het kunstaas met subtiele bewegingen tot leven kunt brengen? Dan is de dropshothengel perfect voor u. Met zijn zachte en flexibele top, buigt deze hengel gemakkelijk mee, waardoor u het kunstaas nauwkeurig kunt begeleiden en elke aanbeet kunt voelen.

De verticaalhengel ontleent zijn naam aan de manier van vissen, namelijk loodrecht naar beneden. Met deze hengel voelt u goed aan wat er onder water gebeurt en mist u niet snel een aanbeet.

De stevige zeebaarshengel is een zeer geschikte hengel wanneer u vanaf de kant met verschillende soorten kunstaas op zeebaars wilt vissen.

Roofvis-molen
Heeft u een geschikte hengel gevonden? Dan is het belangrijk dat u een bijpassende roofvis-molen aanschaft. Let daarbij goed op de lijncapaciteit van de molen en dat de maat van de molen past bij de hengel die u gebruikt.

Roofvis-set
Een roofvis-set bestaat uit een roofvishengel, bijpassende molen en soms visdraad. Zo bespaart u tijd en energie omdat u niet hoeft te zoeken naar de juiste combinatie van visspullen. Bovendien zijn roofvis-sets vaak samengesteld door experts, waardoor u kunt vertrouwen op de kwaliteit en compatibiliteit van de materialen.

Roofvistas
Een roofvistas biedt talrijke voordelen voor de roofvisser. In een speciaal ontworpen tas neemt u al uw benodigde visuitrusting op geordende wijze gemakkelijk mee naar de waterkant. De tassen zijn vaak voorzien van handige vakken, compartimenten en houders om kunstaas en accessoires veilig op te bergen. Zo heeft u alles binnen handbereik bij het vissen op roofvis.

Kunstaas roofvis
Kunstaas leent zich perfect voor het vissen op roofvis. Er bestaan verschillende soorten kunstaas voor het vissen op roofvis. Wanneer u wilt vissen met kunstaas, kunt u kiezen uit de volgende varianten:
Pluggen
Jerkbaits
Spinner(baits)
Shads
Swimbaits

De verschillen tussen de diverse soorten kunstaas en meer informatie over de toepassing vindt u op onze pagina over kunstaas voor roofvis.

Overige roofvis-artikelen
Bent u behalve de bovengenoemde roofvis-accessoires nog op zoek naar andere vismaterialen, zoals een roofvis-schepnet, een dieptemeter of een bellyboat? Bij Fauna Hengelsport vindt u alle roofvis-artikelen die u nodig heeft om uw vistrip tot een succes te maken. Wilt u meer weten over een specifiek product? Neem contact met ons op. Onze specialisten denken graag met u mee!